Bryndzová pomazánka

Receptů na pomazánky není nikdy dost. Já miluju snad všechny, které se dají vyrobit. Možná je to tím, že je největším mistrem na pomazánky moje maminka, která neustále vymýšlí nové, experimentuje a vždycky vykouzlí něco neuvěřitelně dobrého, co máte chuť na posezení celé sníst.

 

Když jsem uviděla konzistenci rustikálního a semínkového chleba, věděla jsem, že bryndzová pomazánka je přesně ta, která na nich bude výborně chutnat.

Je rychlá a naprosto jednoduchá (a nezašpiníte moc nádobí..).

Budete potřebovat:

- 1 kelímek bryndzy 
- 1 kelímek ricotty
- 1 kelímek zakysané smetany 
- pepř a sůl 
- bazalku – nejlépe čerstvou
- pár kapek citronové šťávy

Vše důkladně promícháme, přidáme nasekanou bazalku, citronovou šťávu, sůl, pepř a je to.

Pak už můžete projevit kreativitu a pustit se to stylingu. Protože jíme i očima, na to nezapomínejte. Bagetky nebo chlebíky (podle toho, co mažete) můžete dozdobit různě barevnou zeleninou nebo ovocem. Jojo, i ovocem.

Bryndzová pomazánka chutná totiž výborně s granátovým jablkem, mrkví a rukolou. Nebo s pomerančem, vlašským ořechem a pršutem.
Mňam, tak se nebojte pomazánek, hrajte si a vymýšlejte svoje vlastní kreace.

Pomazánkám zdar.